Reparații tavane – Cum se realizează și cât de important este?
Cuprins
Cele mai frecvente tipuri de deteriorări ale tavanului unei încăperi sunt în principal de trei tipuri: pete, desprinderea tencuielii și fisuri.
Pentru a elimina petele, singurul remediu posibil este să vopsiți din nou tavanul, după ce, desigur, sunt eliminate cauzele acestor peste.
Pentru fisuri și pentru mici desprinderi parțiale ale tencuielii este necesar să aveți două unelte, care pot fi achiziționate de la magizinele de unelte: o spatulă mare cu mâner și un burete de construcții (cereți sfatul comerciantului cu privire la tipul și dimensiunea instrumentului care este cel mai bine utilizat în ceea ce urmează să întreprindeți).
Reparații tavane – refacerea fisurilor
În primul rând, este necesar să se verifice dacă formarea fisurilor nu se datorează desprinderii parțiale a tencuielii: în acest caz nu este recomandabil să interveniți singur, fiindcă dacă situație este agravată, este mai bine să apelați la personal specializat pentru a realiza orice tip de reparații tavane.
Dacă este vorba doar de fisuri superficiale și nu de structură, trebuie să se intervină în acest fel:
● Rașchetați marginile fisurii cu spatula, îndepărtând părțile instabile ale tencuielii.
● Îndepărtați, cu ajutorul unei perii rigizi, orice urmă de tencuială sau moloz.
● Se întinde pe o spatulă kit-ul specific pentru pereți și se întinde pe fisuri, făcând o astfel încât să pătrundă bine.
● Folosind buretele, tamponați ușor partea afectată a tavanului, cu o ușoară presiune și o ușoară mișcare rotativă: efectuați acest pas pentru a vă asigura că suprafața nu este mai netedă decât cea înconjurătoare odată ce lucrarea este finalizată.
● Lăsați-l să se usuce bine timp de 24 de ore și apoi dați cu șmirghel pentru a finisa suprafața.
Reparații tavane – refacerea tencuielii
Desprinderea tencuielii se datorează foarte des infiltrării apei sau unei defecțiuni a structurii care o susține, în special întâlnită la tavanele vechi.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să treceți la îndepărtarea tencuielii deteriorate, până când găsiți stratul de tencuială solidă și sănătoasă.
Pregătiți tencuiala, combinând și amestecând cu atenție 1 parte de ciment și 4 de nisip fin (dacă doriți, puteți utiliza tencuiala gata făcută la vânzare în magazine specializate).
Cu o perie înmuiată în apă, umeziți suprafața care trebuie tencuită, puneți puțin mortar pe mistrie și aplicați-l. Vopseaua poate fi aplicată după 5-7 zile, când uscarea a avut loc complet.
2 Comments
Este foarte important să repari tavanul în timp util, pentru a preveni deteriorarea suplimentară a acestuia!
Așa este, nu trebuie neglijate reparațiile la tavan pentru a asigura siguranța și aspectul încăperii!